Ured dekana

 

 

Đorđe Nadrljanski

Dekan

Prof.dr.sc. Đorđe Nadrljanski
mob: +385 95 9024660
email: dekan@vsikmp.hr

 


Mirko Bilić

Prodekan za nastavu

Doc.dr.sc. Mirko Bilić
mob: +385 91 333 1112
e-mail: mirbilic@vsikmp.hr

 

 


 

Pozdrav dekanaPoštovani kolege, studenti, suradnici i prijatelji, zadovoljstvo nam je informirati vas o našoj Visokoj školi za inspekcijski i kadrovski menadžment u Splitu. Danas u uvjetima globalizacije i ekonomije znanja, Visoka škola za inspekcijski i kadrovski menadžment želi biti aktivan sudionik u tom kontekstu. Naš cilj je stvarati priznate stručnjake koji će posjedovati najnovija znanja i  tehnologije koje će uspješno primijeniti u praksi. Visoku školu za inspekcijski i kadrovski menadžment vidimo kao početak novog sustava obrazovanja kod nas. Koristimo suvremena iskustva i Studijski plan i program, ali smo nastojali da naše studije uklopimo u europski model stručnog obrazovanja, koji primjenjuje stavove Bolonjske deklaracije. Visoka škola za inspekcijski i kadrovski menadžment na osnovnom trogodišnjem studiju profilira zvanja stručni prvostupnik/ica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka inspekcijskog i kadrovskog  menadžmenta u pomorstvu. Kako bismo postigli maksimalne rezultate u učenju, koristimo sve mogućnosti suvremene tehnologije: redovito provodimo analize kvalitete, prilagođavamo se potrebama polaznika, usvajamo realne prijedloge i kritike, a sve to da bismo poboljšali kvalitetu rada. Mi ćemo ostati u kontaktu s našim polaznicima i kada završe Školu, s ciljem da im pomognemo u razvoju karijere  suradnjom i konzaltingom.

Za većinu ljudi izbor zanimanja predstavlja ozbiljnu životnu prekretnicu. Ovaj trenutak je ponekad plod slučajnosti. Međutim, mnogi imaju u vidu mudru latinsku izreku: „Sve što radiš, radi pažljivo i misli na kraj“. Uvijek se plodovi budućnosti nalaze u sadašnjosti. Možda je naša Visoka škola mjesto na kojem ćete, kroz ljepotu i bogatstvo menadžmenta u pomorskom poslovanju, dosegnuti ono što želite. Pokretanje studija potaknuto je potrebama za obrazovanim stručnjacima koji mogu kreativno odgovoriti na zahtjeve razvoja pomorstva i prometa. Dinamičan razvoj pomorstva i globalizacija svjetskoga gospodarstva stvara rastuće potrebe za mobilnošću ljudi, roba i informacija. Pomorska znanost, interdisciplinarnim pristupom, znanstvenim istraživanjima i uvođenjem novih tehnologija, treba osigurati odgovarajuća znanstvena rješenja s ciljem povećanja učinkovitosti, racionalnosti i sigurnosti u cijelom pomorskom sustavu. Osnovni razlog osnivanja stručnog studija za inspekcijski i kadrovski menadžment u pomorstvu jest utvrđena deficitarnost stručnih kadrova u pomorskoj industriji Republike Hrvatske, a i u svjetskim okvirima u cjelini. Njegovu osnivanju prišlo se nakon što je osiguran potreban znanstveno-nastavni kadar koji je u mogućnosti kvalitetno realizirati program i nakon što su osigurane prostorne, materijalne i organizacijske pretpostavke potrebne za uspješnu provedbu stručnog studija za Inspekcijski i kadrovski menadžment u pomorstvu.

Visoka škola za inspekcijski i kadrovski menadžment je dovoljno mala da se svakom studentu posveti posebna pažnja, i dovoljno velika da osigura sve neophodne resurse i tehnologiju za formiranje budućih menadžera u pomorstvu. Visoka škola za inspekcijski i kadrovski menadžment je pravo mjesto za stjecanje dobrog obrazovanja, bogatog iskustva i proširenje vaših vidika. U dinamičnoj i stimulativnoj atmosferi steći ćete znanja o nizu ključnih znanstveno-stručnih disciplina i povećati vaše razumijevanje njihova međusobnog djelovanja.

Na kraju, svim sadašnjim i budućim studentima želim uspjeh u studiju. Uz obostranu dobru volju i ljubav nastavnika i studenata prema struci uspjeh neće izostati.

Dekan

prof. dr. sc. Đorđe Nadrljanski