MEĐUNARODNA SURADNJA

Održan prvi sastanak projektnog tima u sklopu projekta Erasmus+

Fakultet mediteranskih poslovnih studija u Tivtu protekli je tjedan bio domaćin sastanka projektnog tima Visoke škole za inspekcijski i kadrovski menadžment koji se održao u Tivtu 25. i 26. kolovoza 2016. godine.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici projektnih timova, a dogovorene su detaljne projektne aktivnosti koje će partneri provoditi unutar projekta program Erasmus+ 2016 g. za Ključnu aktivnost 1 – Mobilnost studenata i osoblja između programskih i partnerskih zemalja (KA107), broj projekta: 2016-1-HR01-KA107- 021799

Tijekom dvodnevnog sastanka definiran je akcijski plan, zadaci i obaveze partnera te su razmatrani potencijalni problemi i izazovi u provedbi.

Međunarodnim projektom omogućit će se internacionalizacija nastave i studentskog tijela, a mobilnošću osoblja i međunarodna dimenzija nastave i njihovog profesionalnog razvoja.

Odobreno je financiranje  međunarodnog projekta partnerstva Visoke škole za inspekcijski i kadrovski menadžment iz Splita (nositelj projekta) te Pomorskog fakulteta u Baru i Fakulteta za mediteranske poslovne studije u Tivtu, čija će se suradnja implementirati kroz 2 godine provedbe.

 

Aktivnosti će obuhvaćati mobilnosti studenata i osoblja triju fakulteta s ciljevima razmjene znanja, vještina i iskustava, jačanja surednje, internacionalizacije  te unaprjeđivanja programa triju fakulteta.

 

Provedba projekta također doprinosi realizaciji Strategija internacionalizacije triju fakulteta, ostvarivanju ciljeva Strategije Europske Komisije o modernizaciji visokog obrazovanja, Strategije Europa 2020 o pametnom rastu te programa Erasmus+ o učinkovitosti obrazovanja i cjeloživotnog učenja.

 

Projekt je među 6 financiranih u sklopu Ključna aktivnosti 1 za područje visokog obrazovanja, za projekte suradnje između programskih i partnerskih zemalja (International Credit Mobility-KA107). Radi se o projektima kojima se potiče suradnja visokih učilišta u Europskoj uniji (i određenih programskih zemalja) s visokim učilištima diljem svijeta, bilo u zemljama u susjedstvu EU-a, Rusiji, zemljama zapadnog Balkana ili  Latinskoj Americi, Aziji, afričkim, karipskim i pacifičkim državama.